Liška Jan
e-mail: info@restgast.cz
Tel.: +420 608 029 755
IČ: 734 01 625
DIČ: 7810251889

Zdenek Řáda
Tel.: +420 776 626 810
Marketing


Poradenství v gastronomii a projekty

anglická verze anglická verze německá verze

úvodní stránka » články » Hotelová Snídaně - bohatě, zdravě a rychle

Hotelová Snídaně - bohatě, zdravě a rychle

24.04.2007 Snídaně jako základ naší celodenní stravy je jeden z nejdůležiteších aspektů dobře fungujícího hotelu, nebo restaurace. Klienti, kteří se kvalitně, bohatě a rychle nasnídají, jsou pro hoteliéry nejlepší vizitkou a reklamou odvedené práce v poskytování služeb a komfortu svým zákazníkům.

##Trend a výběr hotelového zařízení Všeobecně je známo, že pro výběr toho pravého hotelu pro naší dovolenou je jedním z nejdůležitejších kriterií **kvalita poskytovakných služeb** jako takových, nicméně **kvalita a bohatá snídaně je to hlavní**, proč se klient velmi rád vrátí a dále náš hotel doporučí svým známým a příbuzným. Jako druhý faktor v našem rozhodování podle průzkumu je sympatický a milí personál, třetí místo zaujímá vybavenost, komfort a čistota hotelového pokoje. Právě při snídani je **kontakt s hostem ať osobní, nebo prostřednictvím snídaňového bufetu ten nejdůležitější**. Pro spokojenost našeho hosta je první kvalitní zážitek z naší gastronomie velmi dobře zapamatovatelný. **Pokud neprofesionalita obsluhujícího personálu zkazí tento první dojem**, navždy ztrácíme hosta a také přicházíme o potenciální **reklamu**, která je jak víme nejdůležitejší, jelikož doporučení našeho hotelu hostem, který u nás strávil svojí dovolenou dalším svým známým je prostě **k nezaplacení**. ##Změna stylu a kvality - to je snídaně Víme, že kvalita a styl servírovaných snídaní se přizpůsobuje dle menších, levnějších, nebo dražších vícehvězdičkových hotelů. Jedná se především o **složení snídaně**, četnost bio potravin, doplňkového sortimentu a nabídky teplých pokrmů. **Nabídku přizpůsobujeme** také podle národnostního složení klientů, ročnímu období, nebo aktuálnímu sběru různých plodů a surovin. Podle odborníků je třeba se jednou za dva roky **zamyslet nad provozem podávání snídaní** jako takovým. Položme si některé základní otázky a zamysleme se co jsme udělali správně pro **spokojenost našich hostů**. V čem je naše práce za poslední období stejná, v **jakém stylu podáváme snídaně** a jak často sortiment měníme, jaký inventář prezentuje náš hotel, nebo zda stačí **kapacita hotelové restaurace pro plně obsazený hotel** a zda je restaurace dobře a vkusně vybavena pro provoz podávání snídaní **včetně vhodného osvětlení a správného odvětrání**. ##Negativní vliv na klienta a časté chyby Tak především důležitá věc je **koordinace probíhajících snídaní** a dobře obeznámený personál s jejich pracovní náplňí. Jedná se o včasné reagování provozních, nebo vedoucích, kteří dbají na **hladký průběh** a včas reagují na situace, kdy je čas největšího provozu. Druhá stránka věci je **kvalita nabízených pokrmů a nápojů**. Jistě jste se setkali s okoralými salámi pořád jednoho a samého druhu, studené kávy, teplého džusu nebo zelených vajíček a seschlých párků. První a zásadní krok k tomu, aby se host již nikdy nevrátil a hlavně k tomu, aby jste mu pobyt co nejvíce znechutili. Pokud se host dobře a kvalitně nenasnídá a také nevyspí, nemůže se cítit **?jako doma?** a to je zásadní věc v dobře prosperujícím hotelu. ##Inspirace a nápady na pestrost podávání snídaní Snídaně, jako náš **první gastronomický záčitek** nového dne může být pestrá a nevšední, tak jako zcela obyčejná a tradiční. Zatímco klasická **kontinentální snídaně** kde najdeme toasty, sýr, veje, domácí pečivo, máslo, domácí marmeládu, kávu nebo čaj s mlékem, tak například u **francouzské snídaně** je to zejména francouzská bageta, smažený sladký toast s javorovým sirupem, grilované marguezi s hranolkami, šunka, vejce, modrý francouzský sýr, máslo, domácí marmeládu, croissant, hroznové víno, čerstvě vymačkanou štávu z pomerančů a na závěr nesmí chybět café au lait. Vrátíme se **ještě jednou do Itálie** a gastronomie čtyřhvězdičkových hotelů. Snídaně tu jsou přímo na **prvním místě** ve všech prioritách **hotelu**. Snídaňový bufet tady vypadá jako malovaný. Člověk ani nechce věřit, že všechen **sortiment je k dispozici ke konzumaci**. A Pestrost? To je tak, že host za celý týden všechny ty kulinářský pokrmy nastačí ochutnat, jelikož za celý pobyt ani neví, co všechno na snídaních je nabízeno. **Raritou a trochu netradičním způsobem** se řeší přání hosta na teplou snídani. Například host si chce dát **míchaný vejce?** Samozřejmě dá si je, ale přesně tak jak je jí doma. Čerstvá **pažitka** nakonec, vejce hezky napůl hotové, trochu **nastrouhaného měkkého sýra** a tři rozkrojená **baby rajčátka**. Host si přeje **silný vývar?** Má ho mít. **Anebo Biftek?** Jak je libo. Není snad pokrm, který by host na své přání nedostal. To že, se snídaňový set **mění třikrát do týdne dle tématických výletů a programů** je tak nějak samozřemostí, tak jako **wellness snídaně**, pro které je vždy vyhrazen **speciální prostor**, kterému se mu věnuje **maximální péče.** ##Tipy a dobré nápady Co je dnes **out v trendu** hotelových snídaní jsou termosky s kávou nebo hotovým čajem, dále ovocné koše, nebo nekvalitně postavený teplý buffet, kde se host musí obsloužit sám. Co je **naopak in**, tak to jsou takzvané **bio koutky** kde nechybí certifikace, popisky i doplňky podrhující **"přírodní původ"**. Dále sem patří proutěné košíky ze slámy, originální keramika apod. Hodně se rozšiřují **kávové speciality**, výběr z mnoha druhů čajů jak hygienicky balených, tak i sypaných. **Koutek s regionálními specialitami**-sýry, uzeniny, ovoce. Fresh press přímo na buffetu-nakrájené ovocné mísy, košík s čerstvou zeleninou. Připravili jste **teplý buffet** kde máte klobásy a párky? Přiložte **pár lahví 0,33 dobře vychalzeného piva**. Máte v hotelu větší akci, nebo zábavu? Připravte **malý snídaňový buffet pro flamendry**, který bude k dispozici do 12hod. Rozšiřte nabídku o **horký vývar, kyselé rybičky, okurky, pivo a topinky**. Nemáte vhodné zázemí pro teplý buffet? Vytvořte **ala carte lístek pro objednávky** omelet, míchaných vajíček, lívanečků apod. ##Ukázky z nabídky snídaní **Bussines snídaně** čerstvá pomerančová šťáva, miska s müsli a bílým jogurtem, ovocem a domácím croissantem, espresso s teplým mlékem. **Fitness snídaně** Cornflakes/müsli, mléko/jogurt, čerstvé ovoce, pomerančový fresh džus, káva nebo čaj. **Wellness snídaně** Tmavé pečivo, domácí croissant, domácí marmeláda z lesních plodů, cereálie, müsli, plísňový sýr, bylinkové máslo, čerstvé nakrájené ovoce, fresh z pomerančů, sypaný zelený čaj. **Venkovská snídaně** Čerstvé pečivo, domácí chléb, teplé domácí klobásky a ?brat wursty?, horký vývar, dvě vejce na měkko, prkénko s třemi druhy sýrů, šunka, máslo, mléko, káva nebo čaj, 2cl domácí slivovice. **Vegetariánská snídaně** Tři druhy sýrů, tvaroh s čerstvými bylinkami, čerstvé pečivo, máslo, marmeláda, pomerančový fresh džus, káva nebo čaj, skelnice mléka.
 
 

« kompletní seznam článků

 

nahoru vytiskni stránku

 

© RestGast | © 2M STUDIO s. r. o. webdesign Karlovy Vary

© RestGast | mapa webu | © Webdesign: 2M STUDIO s. r. o. webdesign | Webhosting: Český hosting | mail | adm